пʼятницю, 10 травня 2019 р.

Тиждень примирення та гідності




«Пам’ятаємо. Перемагаємо» — під таким гаслом у Цукрозаводському НВК  проходив Тиждень примирення та гідності, присвячений подіям Другої світової війни.
У закладі були проведені єдині уроки «Ці грізні роки в нашій пам’яті завжди», виставка малюнків «Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі твоє життя, людино!», презентований проект «Від дітей війни прийдешнім поколінням».
8 травня 2019 року учні, батьки вчителі закладу, жителі селища зібралися на мітинг – реквієм до Дня пам’яті та примирення,  який з року в рік як святиня проводиться  біля обеліску Слави героям-воїнам Другої світової війни.
На грудях кожного  учня пломенів червоний мак, виготовлений власними руками, бо напередодні в НВК пройшла акція  «Зроби мак своїми руками».
Пам'ять про героїв війни у кожній родині, в кожному серці. Під час зібрання вшановано хвилиною мовчання усіх загиблих в роки війни та тих, хто здобув Перемогу, але не дожив до сьогодення. Покладено квіти до обеліску Слави.
8 травня в стінах Приютівської філії районної бібліотеки організаторами БК проведено урок мужності до Дня пам’яті та примирення на тему: «Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, людино!».
Мета цього заходу – гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні, висловлення поваги всім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів.
Ведучі, учні 5 класу, Дудник Артем та Дудник Вадим вдало поєднали трагічні події Другої світової війни із сьогоденням.
На грудях усіх присутніх палахкотіли мальовничі червоні маки – символи пам’яті і скорботи. Акордами пісень вихованці шкільного хору під керівництвом Михайлової О. С. повідомили присутнім про жахливі сторінки війни.
Учениця закладу вразила присутніх майстерним декламуванням вірша «Жди мене» К. Симонова.
Танцювальний колектив «Сьоме відчуття» виконав хореографічну композицію до Дня пам’яті про ті запеклі бої, де полягли бійці, які боролися за рідний край.
За її мир і спокій полягли мільйони. Війні не бути. Нехай панує мир! І ми про це подбаємо. «Ніхто не забутий, ніщо не забуто…»
Час може зарубцювати рани. Та він безсилий загасити нашу пам’ять.
Мир і злагода — це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам'ятаючи про трагедію минулої війни, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.






0 comments:

Дописати коментар