середу, 3 листопада 2021 р.

Працюй і подорожуй безпечно!

 


25-26 жовтня 2021 року разом із ученицями 10 класу Діаною Погребною та Дарією Приходько мала чудову нагоду долучитися до тренінгів в рамках проєкту «Підвищення обізнаності молоді Вінницької, Кіровоградської та Хмельницької областей щодо безпечної міграції та працевлаштування»!

Майбутніх тренерів навчали досвідчені тренерки  проєкту Orlova Khrystyna та Янина Кравченко,технічна підтримка  Viktoria Bylichkina Джерело надії /  Spring of Hope.

Проєкт «Підвищення обізнаності молоді Вінницької, Кіровоградської та Хмельницької областей щодо безпечної міграції та працевлаштування» реалізовується Джерело надії / Spring of Hope, за підтримки IOM Ukraine та фінансування USAID Ukraine - USAID Україна. В Кіровоградській області проєкт координує ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр", супервізорки проєкту Кан Любов, Марина Дячук.

В ході двох денного тренінгу учасники сформували розуміння проблеми торгівлі людьми, а саме, що таке торгівля людьми, які складові злочину, форми експлуатації, причини та наслідки. Розвивали  навички користування правилами безпечної міграції та працевлаштування; уміння аналізувати, порівнювати, узагальнювати, критично мислити; виховували повагу до прав людини, готовність захищати свої права.

Ми пройшли суперовий навчальний онлайн-квест з безпечного працевлаштування насамперед спрямований на розвиток критичного мислення в реальних життєвих ситуаціях та отримали відповідні сертифікати.

Визначили  міфи та стереотипи торгівлі людьми, адже краще зробити сотню помилок у віртуальній грі, аніж одну — в реальному житті. Опрацювали нормативну базу, етапи, види, основні ознаки, причини та наслідки торгівлі людьми.

З’ясували важливу інформацію про те, що потрібно знати для безпечного перебування за кордоном, визначили правила безпечної міграції і працевлаштування. І що саме важливе, навчилися користуватися онлайн-ресурсами з попередження торгівлі людьми.

Тренінг був насичений цікавими сучасними вправами, формами роботи, онлайн-інструментами, корисними відеоматеріалами.

Дякуємо за цікаве, позитивно емоційне спілкування та навчання, за можливість реалізувати себе нашій прогресивній молоді тренеркам  проєкту Orlova Khrystyna та Янина Кравченко, технічна підтримка  Viktoria Bylichkina та координаторам в Кіровоградській області ГО «Олександрійський гендерний інформаційний центр», супервізоркам проєкту Кан Любов, Марині Дячук.

Г. Лубенець, заступник директора з виховної роботи





0 comments:

Дописати коментар