четвер, 10 травня 2018 р.

Ніхто не забутий, ніщо не забуто!




Друга світова війна чорним птахом пролинула над нашою країною.  Скільки горя і сліз зазнав наш народ в ті роки, скільки загинуло ні в чому невинних людей... Не обійшла стороною ця чорна сторінка і нашу Приютівську землю.
73 весна  промайнула  з Дня Перемоги. На жаль,  з кожним роком серед нас все менше залишається тих людей, які були учасниками і свідками тих подій. Але Пам’ять про ці події  назавжди у наших серцях.
8 травня у закладі були проведені заходи, присвячені буремним цим рокам. А в будинку культури цукрозаводу (директор Замараєва Г.С.) організована та проведена година Пам’яті «Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі твоє життя, людино!».
9 травня 2018 року учні, батьки вчителі закладу, жителі селища зібралися  на мітинг – реквієм  «Ніхто не забутий, ніщо не забуто!»,  який з року в рік як святиня проводиться біля  обеліска Вічної слави полеглим землякам у Великій Вітчизняній війні.
Зі словами вдячності сивочолим ветеранам, учасникам бойових дій, вдовам, дітям війни звернулася голова Приютівської селищної ради  Лисенко Вікторія Анатоліївна  та новообраний голова Приютівської ОТГ Коломійцев Андрій Олександрович, а також єдиний учасник бойових дій  Шевченко Дмитро Сергійович.
Учнівський та педагогічний колективи  Цукрозаводського НВК  з теплом  і повагою дарували квіти та задушевні слова сивочолому  захиснику Вітчизни. Пісні у виконанні  учасників шкільного хору та учениці 10 класу Макогон Себастяни  (керівник Михайлова О.С.) линули високо у піднебесся.
На грудях кожного пломенів червоний мак, виготовлений власними руками, бо напередодні в НВК пройшла акція  «Створи символ  Дня пам'яті та примирення »
Пам'ять про героїв війни у кожній родині, в кожному серці. Під час зібрання вшановано хвилиною мовчання усіх загиблих в роки війни та тих, хто здобув Перемогу, але не дожив до сьогодення. Покладено квіти до обеліску Вічної  слави.
Подякувати ветеранам, живим і померлим, за їхній подвиг у День Перемоги - найменше, що ми можемо зробити. Ми повинні пам’ятати тих, завдяки кому тепер живемо в мирі. Це допоможе нам вивчити та усвідомити  гіркий урок історії. і ніколи не повторювати його.
День Перемоги є Днем Пам’яті – пам’яті про тих людей, які віддали життя за нас і нашу землю, пам’яті про честь, совість, людську гідність, яку ми не маємо права втрачати. І хочеться звернутися до тих, від кого це залежить: «Не дозволяйте вбити в людях цю пам’ять! Не позбавляйте їх минулого і … майбутнього! »
Фотозвіт 

0 comments:

Дописати коментар