четвер, 24 січня 2019 р.

Єднання заради Незалежності



В рамках декади «Згадаймо ті полум’яні роки» в закладі було проведено ряд заходів патріотичного спрямування, присвячені відзначенню Дня Соборності України.
Для учнів 6,8-9 класів силами педагогічного колективу та завдяки працівникам Олександрійської центральної районної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського Губі О.В., Кизиловій Н.В. проведена історична гра-пазл «Соборну єдину люблю Україну». Відкрили свято музичною композицією у виконанні вихованців Приютівської філії Новопразької музичної школи(викладачі Михайлова О.С., Драгомирова В.В.). Створивши 5 команд–регіонів України, учні змагались між собою за звання кращих із історії України, географії та літератури. Після завершення  кожного з трьох етапів пізнавальної гри  команда, що набрала найменше балів, приєднувалась до команди-лідера.
Оцінювало знання школярів журі у складі керуючого справами виконавчого комітету Приютівської селищної ради Вікторії Косяк та директора навчального закладу Тетяни Лещенко. Насамкінець діти «створили» прапор України з двох частин матерії синього та жовтого кольору, а також склали з пазлів мапу України.
Урочисте Єднання «Єднаймося, браття, за славу і волю, і мир» продемонструвало нероздільність нашої держави та єдність українського народу – народу з кращими традиціями поетичної та працелюбної української нації. Під час Єднання  учні разом із педагогами утворили «живий ланцюг» Соборності.
Саме цій даті був присвячений і урок Соборності «Єднання заради Незалежності», який пройшов в Приютівській бібліотеці-філії. Ведучі,  завідуюча Приютівської бібліотеки-філії Н.Солдатенко та педагог-організатор закладу А.Скрипник, розповіли присутнім на заході учням   про історичне значення «Акту злуки УНР і ЗУНР». Діти декламували вірші про Україну під супровід відео «Мальовничі куточки України», а згодом утворили "живий ланцюг єдності ", який  об'єднав присутніх на заході  на знак єдності і неподільності українського народу і земель, переглянули фрагмент відео «Акт Злуки 22 січня 1919 року», слайдову презентацію «Квітуча Україна», яка супроводжувалась піснею «Квітуча Україна».
Школярі із зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України, також познайомилися з книжковою виставкою «Соборна мати  Україна - одна для всіх, як оберіг», на якій була представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності. 
Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою!

0 comments:

Дописати коментар