пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

«Лелеки повертають із чужини»



Літературна кав’ярня
«Лелеки повертають із чужини»
       Щороку з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Цукрозаводському НВК проходять заходи патріотичного спрямування: уроки мужності, пам’яті, години спілкування, лекторії, тематичні екскурсії.
15 лютого 2019 року була організована та проведена  літературна кав’ярня  «Лелеки повертають із чужини», на яку були запрошені заступник голови Приютівської громади Ірина Чемерис, учасники бойових дій в Афганістані. Серед них Гуртовий Віктор Анатолійович, Бердник Сергій Павлович, Авакесян Кор’юн Аветікович та учні 8-11 класів закладу.
Вчитель історії закладу  Н.І.Руденко  провела історичний екскурс в афганську проблему. Педагог-організатор Скрипник А.В. супроводжувала розповідь з  переглядом фрагментів відеофільмів про Афган, а також відеорядом світлин воїнів-афганців.
Палкі поезії про доблесть і незламність у супроводі дітей лунали для наших дорогих гостей.
Учасники бойових дій поділилися своїми спогадами та враженнями про страшні події тих часів..
Воїни-інтернаціоналісти розповіли про героїзм солдат, про важкі незабутні хвилини, коли смерть безжально забирала молодих синів. Їхні хвилюючі розповіді про патріотизм, військову присягу, відданість Батьківщині, матері, товаришу не залишили нікого байдужим, викликали сльози на очах та щем у серцях.
Вчитель В.В.Лаврівський подарував присутнім пісні із репертуару воїнів-афганців.
Хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять загиблих учасників бойових конфліктів на території інших держав.
Вічна пам’ять усім, хто не повернувся до рідної домівки. Згадайте про тих, хто сьогодні, можливо, поряд з вами, тих, хто вижив у тих війнах усім смертям назло, і повернувся з опаленою душею, але з чистою совістю за чесно виконаний наказ!

0 comments:

Дописати коментар