четвер, 18 березня 2021 р.

Юний гідролог - 2021

 


За часів СРСР існувало два гідрометеорологічних інститути. Один в Ленінграді (нині Санкт-Петербург), другий в Одесі. В 2001 році на базі Одеського гдрометеоролгічного інституту був сформований Одеський екологічний університет. А інститут став його складовою частиною(НДІ). З 2017 року кафедра гідрології суші проводить конкурси "Юний гідролог".

В Конкурсі приймають участь переважно представники південних областей України і також Кіровоградська область. В цьому році були навіть представники з двох ОТГ області, і була учасниця з Києва. До Всесвітнього дня води (22 березня) 17 березня був проведений черговий конкурс "Юний гідролог - 2021". З вітальним словом та членами журі були - Овчарук В. А. (директор гідрометеорологічного інституту), професор - Шакірзанова Ж.Р., старший викладач, к.г.н. - ПогореловаВ.К., старший викладач, к.гн. -Гопцій М.В...А модератором був Михайленко Владислав, який провів для учасників майстер-клас з ораторського мистецтва. Сам конкурс проходить в двох номінаціях - усна доповідь та стендова доповідь. Стендова доповідь (постер) - складніша, бо потребує значних фінансових затрат, творчої фантазії, та особливий підхід до доповіді. Роботу еколого-краєзнавчого гуртка на тему "Сучасний стан витоків Інгульця" захищали: учениця 9 класу Цукрозаводського ЗЗСО І-ІІІ ст. Приходько Дарія та учень 8 класу Войнівського ЗЗСО І -ІІІ ст. Кожухарь Михайло. Учні вперше приймали участь на такому рівні, звичайно хвилювались, але проявили характер і посіли ІІІ-е місце!

Після конкурсу був час прогулятися по Одесі, звичайно побачити Чорне море, порт Одеса, пам'ятні місця. Учням дуже сподобалось і вони б хотіли частіше приймати участь в таких заходах!

Учитель географії, керівник гуртка «Екологічне краєзнавство», Л. Балацький






0 comments:

Дописати коментар