пʼятницю, 5 листопада 2021 р.

Тиждень протипожежної безпеки «Добрий і злий сірничок»



Загрозу життю та здоров’ю людини можуть зчинити різні ситуації. Це і дорожній рух, і пожежі, і стихійні лиха, і сама людина. Саме тому з метою виховання поважного ставлення до безпеки людини, усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях , що виникають при порушенні життєвого процесу у побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності учнів у Цукрозаводському закладі проведено Тиждень протипожежної безпеки «Добрий і злий сірничок».

В рамках тижня для учнів 1-11 класів було проведено цілий ряд цікавих та пізнавальних заходів. З  учнями початкових класів були проведені різноманітні заходи: година спілкування «Вогонь  - друг, вогонь  - ворог», вікторина «Сірничок малий, а біда велика», конкурс  малюнків та аплікацій    «Пригоди виникнення пожежі». Діти відгадували загадки, пов'язані з вогнем, обговорювали небезпечні ситуації за малюнками на онлайн сервісі LearningApps, складали  слогани та деформовані прислів'я.

У 8 класі був проведений тематичний урок «Пожежна безпека в  закладі освіти», бесіда «Небезпека від вогню».

Учні 9 класу взяли участь в проведенні інтерактивної гри " Пожежна безпека. Правила поведінки під час пожеж. Засоби пожежогасіння", де активізували свої знання з правил протипожежної безпеки, засобів оповіщення пожеж, з історії пожежної охорони, сучасної пожежної техніки а також про види вогнегасників та способи гасіння.

      З метою поглиблення знань учнів про причини виникнення пожежі, про ціну людського життя та бережливе ставлення до  свого здоров’я у 10 класі було проведено виховну годину «Запобігти, врятувати, допомогти»

На практичних заняттях учні могли згадати основні правила і причини використання ватно-марлевих пов’язок. Згадали, що пряме їх призначення - для захисту від інфекцій, що поширюються повітряно-крапельним шляхом. При захисті від диму і газів пов'язку треба змочувати, при бактеріальному захисті вона повинна залишатися сухою. Повторили правила виготовлення пов’язок, та матеріали, придатні для цього. Створили  презентацію, де розробили правила дії в разі пожежі

Заступник директора з виховної роботи Г.Лубенець.

 










0 comments:

Дописати коментар