пʼятницю, 23 грудня 2022 р.

Нагодуй птахів узимку

 


На вулицях панує красуня-зима. І хоч снігу цієї зими ще немає, похолодання стало випробуванням не лише для людей, але і для птахів також. Деякі птахи відлітають у теплі краї, а от доля міських птахів багато в чому залежить від доброти та милосердя людей. Зима – тяжка пора року для птахів, бо взимку їм дуже голодно. 21 грудня учні 1-4 класів Цукрозаводського ліцею та вчителі початкових класів Потапчук І.В., Лаврівська Ю.В., Фірс Н.І. та  Слободянюк Т.А. взяли участь у природоохоронній акції «Нагодуй птахів узимку». Метою цієї акції було :

·ознайомлення із видами зимуючих птахів у нашій місцевості;

·розвиток гуманного ставлення до птахів ,мотивація їх охорони ;

·виховання у дітей поваги та бережливого ставлення до природи та бажання допомогти зимуючим птахам вижити у скрутні зимові місяці.

Під час акції діти довідалися багато цікавого про наших пернатих друзів: які птахи залишаються зимувати в нашій місцевості, для чого їх потрібно підгодовувати і як слід правильно це робити.

Тепер територію нашого закладу прикрашають чудові годівнички, наповнені смаколиками. Два рази в тиждень школярі підсипатимуть корм у годівнички (зерно, соняшникове та гарбузове  насіння, крихти хліба та ін.). Птахи прилітатимуть і залюбки ласуватимуть смачними гостинцями. Завдяки турботі дітей пташиний гомін і спів лунатиме завжди.

Якщо кожен із нас у зимовий час допоможе птахам – зробить годівничку, насипле небагато зерна, хлібних крихт, то цим допоможе перезимувати птахам. Давайте разом турбуватися про братів наших менших. Не будьмо байдужими й оберігаймо природу! 

Голова ШМО початкових класів  Слободянюк Т.А.








0 comments:

Дописати коментар