вівторок, 21 лютого 2023 р.

Міжнародний день рідної мови

 


Усім відома істина, що мова-душа народу, святиня, з якою пов’язане не тільки минуле і його сьогодення, а й прийдешні віки.

21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За час свого існування воно вже стало традиційним, винятковість в тому, що кожен у цей має змогу відчути себе частиною великого  українського народу.

У кабінеті української мови й літератури зібралися учні 10-11 класів, щоб ще раз переконатися в тому, що вони люблять і шанують рідну мову. У формі молодіжного батлу «Мовний пілотаж» команди учнів-старшокласників показали свої знання в таких раундах: «Молодь у темі», «Тіні забутих слів», «Із букв одного слова», «Таємничий напис», «Пантомімо». Команди були сильними, з невеликим відривом перемогли дівчата 11-го класу.

У 7 класі відбулася інтелектуально-розважальна гра «Мова всіх єднає». Змагалися дві команди «Українці»  та «Патріоти». Діти  показали гарні знання рідної мови. Конкурси «Вірю-не вірю», «Таємна скринька», «Фразеологічні викрутаси», «Музичний калейдоскоп» формували в учнів розуміння, що мова - наш скарб і треба досконало володіти нею задля збереження нашого народу і країни.

Надзвичайно весело і цікаво відбулась МОВНА ТОЛОКА для  здобувачів освіти 9 класу, де кожен проявив себе у різних конкурсах: «Збудуймо мовну піраміду», «Позбираймо сміття», «Слово до слова – зложиться мова», «Назбираймо «кольорових камінців», писали твір-мініатюру, у якому всі слова починаються на одну й ту ж літеру. За свою роботу учні отримали сертифікати, які зможуть обміняти на «12» балів з української мови та літератури, а також сувеніри-сюрпризи.

Для учнів початкових класів проведено низку цікавих та пізнавальних заходів. Діти із задоволенням брали участь у словникових вікторинах, мовних іграх, конкурсах і квестах, розгадували кросворди та ребуси.

Тож із Днем рідної мови! Нехай і надалі передається вона з покоління в покоління, не забувається та вдосконалюється. Зберігайте рідну мову та бережіть!























0 comments:

Дописати коментар