неділю, 19 березня 2023 р.

Декада суспільно-гуманітарних дисциплін «Шевченкова весна – шлях до Перемоги!»

 


Завершилася декада суспільно-гуманітарних дисциплін «Шевченкова весна – шлях до Перемоги!»

Програма декади була досить цікавою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Метою всіх проведених заходів було:

·         донести до учнів красу і багатство української мови;

·         формувати відчуття краси рідного слова та історії нашого народу;

·         розвивати мовленнєві здібності учнів;

·         збагачувати словниковий запас;

·         виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

           Зустрічати весну у колі справжніх друзів завжди весело та цікаво! Учні початкових класів взяли участь у літературній  грі «Вірші Кобзаря з кубиками LEGO», відкривали Шевченка у вікторині, створювали мінікнижечки «Тарас Шевченко – Великий Кобзар», виголошували вірші поета на конкурсі декламаторів «Вінок слави Кобзарю», співали Шевченкові пісні на «Березневому першоцвіті».

 На уроках англійської мови у змаганні «I know  a lot animals» учні 1 класу вже показали свої знання з іноземної. Учні 3  та 5 класу демонстрували вже вищий рівень знань англійської, представляючи себе та відповідаючи на питання вікторини.

«Історія – це цікаво!»  - розважально-пізнавальну гру для учнів 6 класу провела вчитель історії та правознавства Руденко Н.І. Восьмикласники із захопленням поринули в історичний квест «Козацькому роду нема переводу». Учні 5 класу познайомилися з «Історичною пам’яткою» – новини в археології .

Діти середньої та старшої ланки долучилися до онлайн читання «Кобзаря читай – у соцмережах  викладай» та до конкурсу декламаторів. Активно відповідали на питання вікторини «Чи знаю я творчість Шевченка?»(5 клас).

Учні 6-7 класів змагалися у інтелектуальній грі «Шевченкознавці». Старшокласники  готувалися до участі в обласному конкурсі есе «Мій Шевченко».

В рамках декади тривали: конкурс малюнків «І говорило  полотно про  муки, про його будні й про його свята…» та конкурс кросвордів «І  мене в сім’ї великій не забудьте пом’янути…», виставка «Великий син українського народу», години спілкування  «Слава Шевченка – слава України!»

 8 березня у нашому шкільному просторі панувала атмосфера справжнього весняного настрою з усмішками та привітаннями. В цей день був проведений патріотичний віршований флешмоб «Що значить бути жінкою в Україні», а  вихованці гуртків «Юні журналісти», «Оберіг» дарували свої емоційні виступи та подарунки.     

    Учителем української мови та літератури, зарубіжної літератури Бугарь Ю.М. для здобувачів освіти 9 класу була проведена розважальна гра «Шевченко монументальний».

У цікавій формі подорожі зяcували, як вшановують Тараса Шевченка в монументальних пам’ятниках і композиціях в Україні та за кордоном.

Найкращі читці долучилися до Шевченківських читань та конкурсу до Дня народження Ліни Костенко.

     Для здобувачів освіти 5-11 класів були проведені заходи: фотоконкурс «Перевтілення», конкурс літературних мемів «Покреативимо!», конкурс ФБ-сторінок письменників та літературних героїв.

    Літературна вітальня «На каву з Ліною Костенко», яка була організована в закладі,  - це гарний  привід ще раз звернутися до творчості Ліни Василівни, перечитати її поезію та прозові твори, які надихають повірити в свої сили та вчать бути собою за будь-яких обставин.

         Наші знання, наші здобутки – усе заради Перемоги!

Голова ШМО Нечепоренко З.О.








0 comments:

Дописати коментар