четвер, 20 квітня 2023 р.

Сортування сміття – це шлях до кращого життя

 


Ні в кого не викликає сумніву той факт, що правильний збір та розподілення сміття є важливим питанням не лише для екології, але й для економіки країни. Перероблення та повторне використання сировини економить колосальні ресурси та сприяє зменшенню кількості небезпечних токсичних відходів на звалищах.

Сьогодні у Цукрозаводському ліцеї Приютівської селищної ради лідерка Учнівської ради, учасниця школи екоактивізму Дарія Приходько за участі менеджерки проєкту «Школа екоактивізму» Ганни Павленко та в рамках проєкту «Школа екоактивізму», що виконується в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» за фінансової підтримки Швеції провела тренінгове заняття з учнями 5-8 класів.

Діти обговорили важливість тем сортування сміття, зменшення кількості відходів, збереження екології, розвиток економіки. У цікавих ігрових формах опрацювали правила 5R та еко-фішки, а молодші члени учнівської ради створили Екопатруль – команду, яка вже запроваджує та популяризує процес сортування сміття в закладі і на території.





0 comments:

Дописати коментар