пʼятниця, 15 грудня 2023 р.

Безпека дитини – один із головних принципів Нової української школи.

 


З метою поглиблення умінь та навичок з надання першої домедичної допомоги 14-15 грудня 2023 року у Цукрозаводському ліцеї Приютівської селищної ради вихователь безпеки Андрій Чередніченко та представник Товариства Червоного Христа України в Кіровоградській області Олена Губль провели практичні заняття для учнів ліцею, щоб навчити їх, як надавати допомогу людині в тій чи тій ситуації до приїзду швидкої допомоги, а також оцінювати стан потерпілого і визначати, якої допомоги він потребує найперше.

Здобувачам освіти розповіли про початковий алгоритм дії при наданні першої невідкладної допомоги: як проводити серцево-легеневу реанімацію та надавати допомогу при ранах та кровотечах. На тренінгу було надано багато цікавої та корисної інформації. Всі охочі мали змогу навчитися робити непрямий масаж серця та штучне дихання, міряти пульс та зупиняти кровотечу.

Після проведення зустрічі залишилися навички, мета яких не розгубитися, не нашкодити і правильно допомогти, а можливо і врятувати чиєсь життя. Долікарська допомога, що надається людьми, які не мають спеціальної медичної підготовки, полягає в застосуванні найпростіших засобів на місці події до прибуття медичного працівника. Від того, наскільки своєчасно і грамотно надано першу допомогу, багато в чому залежать результати подальшої невідкладної лікарської допомоги та лікування, а в ряді випадків і життя потерпілого.

Заступник директора з виховної роботи             Гюльнара ЛУБЕНЕЦЬ

 






0 comments:

Дописати коментар