четвер, 26 квітня 2018 р.

Чорнобиль з пам’яті не стерти




Історія українського народу має багато трагічних сторінок, і серед них – аварія на Чорнобильській АЕС. Минають десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії все одно хвилює людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто народився далеко від покривдженої землі. 
26 квітня у закладі відбулися години спілкування, літературна година «Чорнобиль   з пам’яті не стерти» з нагоди  32  річниці катастрофи на ЧАЕС.
Розповідь  вчителів про зламані долі та героїчний вчинок багатьох людей: пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків «запала» в душі молодого покоління, яке повинно пам’ятати про цю трагедію, любити і шанувати свій край. Учні переглянули книги, які були представлені на книжковій виставці «Зона відчуження: жорстокий урок історії»,  фільм «20 неймовірних істот Чорнобиля»(про наслідки аварії на ЧАЕС), назвали прізвища ліквідаторів аварії, які проживають в нашому селищі.
Школярі  доземно вклонилися в подяці перед померлими і живими ліквідаторами цієї страшної аварії.
Пам'ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль.
Хочеться побажати, щоб всі трагічні сторінки нашої історії відійшли в минуле, щоб наша держава розвивалася, і щоб атом був тільки мирним і безпечним для усіх людей. 
Чорнобиль має бути уроком стриманості та спільної відповідальності!


0 comments:

Дописати коментар