четвер, 23 серпня 2018 р.

«EdCamp єднає, надихає та діє»

C:\Users\Таня\Desktop\фото\IMG_4916.JPG«EdCamp єднає, надихає та діє» Вже в четверте, відвідую подію, на яку чекаю цілий рік. 2-3 червня 2018 року в місті Харкові пройшла Четверта національна (не)конференція EdCamp Ukraine для шкільних педагогів. Цього року до вчительської спільноти долучилося чотири педагога Олександрійського району.

Магістральним акцентом національної (не)конференції цього року було навчання, збудоване на цінностях. Ініціатори руху закликали відмовитися від усього токсичного і обрати екологічне – мислення, взаємини, викладання і зрештою – життя.
  Упродовж двох днів лунали відповіді на запитання відповідального вчительства: 
Брати чи віддавати? Хто має нести відповідальність? Як зберігати спокій і діяти рішуче? Від чого залежить наше щастя? З чого складається гідність? Терпіння – це сила чи слабкість? Здаватися доброю людиною чи бути нею? Експертами були представники не лише з України, а й з багатьох країн світу: США, Великої Британії, Фінляндії, Естонії, Ізраїлю.
Цікавою для мене була локація Еса Сінівуорі й Кайсу Хелмінен (Фінляндія), фінські педагоги з Lumo Education, які практикують співучителювання і втілювали разом з EdCamp Ukraine експеримент «Змінитися за 7 днів»Особливістю формату (не)конференцій у форматі EdCamp є те, що частина програми формується не заздалегідь, а у перший день – залежно від запитів та зацікавленості самих педагогів. На таких сесіях діляться досвідом чи пропонують теми для обговорення самі учасники. Крім експертних і учительських сесій та традиційних інтерактивних елементів організаторська команда підготувала і низку нових родзинок програми – соціальний експеримент «Коло освітянської взаємодопомоги», арт-лабіринт освітянських мрій, встановлення вчительством рекорду на найбільшій площі України, зустріч з Міністром освіти і науки Лілією Гриневич.
Реформа освіти набирає обертів, і щоб забезпечити сталість Нової української школи, не менш важливо розуміти і обговорювати, яким є ціннісне підґрунтя цих змін.
Дякую команді Едкемп за розуміння та можливість вдосконалюватися. Маю сертифікат.
Сайт (не)конференції для шкільних педагогів EdCamp Ukraine 2018: http://bit.ly/edcampukraine2018.
C:\Users\Таня\Desktop\фото\IMG_4883.JPG


C:\Users\Таня\Desktop\фото\IMG_4911.JPGC:\Users\Таня\Desktop\фото\IMG_4886.JPG

0 comments:

Дописати коментар