суботу, 6 жовтня 2018 р.

Василь Сухомлинський – видатний педагог сучасності



28 вересня 2018 року педагогічна спільнота Кіровоградщини, України та світу відзначила 100-річчя від дня народження видатного українського педагога-гуманіста, філософа, письменника, нашого земляка Василя Олександровича Сухомлинського. 
Школа, на думку Василя Сухомлинського, – це не комора знань, а світоч розуму, святиня і надія, духовна колиска народу, норовливе дитя суспільства. Це – світ душевних людських доторкань, зосередження добрих почуттів, тонких переживань. Це – вічне вогнище краси, освіти й освіченості. В школі дитина проводить один з найважливіших періодів свого життя, а не лише засвоєння знання, вміння, навички, способи діяльності.
«Від сім’ї до шкільної родини йде життя дитини»  - саме  під таким девізом у закладі пройшов Тиждень доброчинства.
 Сучасними залишаються слова В.О. Сухомлинського «Азбука виховання людяності в тому, щоб дитина, віддаючи тепло своєї душі іншим людям, знаходила в цьому особисту радість».
Тому найголовнішою метою проведення Тижня стало бажання творити добро не тільки словами, вчинками, але й своїми руками.
Це спроба нагадати всім нам, наскільки важливо робити добро іншим людям, не чекаючи на вдячність і не розраховуючи отримати користь, це має стати поштовхом для кожного з нас, щоб намагатися бути кращими та добрішими, нести іншим людям радість і позитив. Несподівані добрі вчинки – це наші цілеспрямовані спроби зробити кращим день іншої людини.
У стінах нашої рідної школи були організовані і проведені: добра справа «Прикрасимо школу своїми руками»(виставка осінніх композицій із природного матеріалу), загальношкільна акція «Поділись своєю добротою», конкурс малюнків «Світ очима дітей», конкурс проектів «Твори Добро!», конкурс слайд-презентацій «Ефективний лідер», акція «Краплина добра».
Учні здійснили віртуальну подорож до музею В.О.Сухомлинського, переглянули тематичну виставку «Я ніколи в житті не належав собі…».
Завершився Тиждень днем учнівського самоуправління та великою концертно-ігровою програмою «Двобій поколінь!», куди були запрошені вчителі-пенсіонери. Свою майстерність демонстрували вихованці танцювального колективу «Денсики», вихованці театрального гуртка «Прем’єра”, колектив музичної школи, учнівські колективи.
28 вересня 2018 року обласний педагогічний марафон «Штрихи до портрета Василя Сухомлинського» здійснив свою завершальну зупинку.
Творча зустріч відбулася в смт. Павлиш Онуфріївського району на базі НВК «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей ім. В. О. Сухомлинського», в якій Василь Олександрович беззмінно працював директором протягом 23 років.
Заступник директора з виховної роботи Бугарь Ю.М. також взяла участь у заходах заключного етапу, презентуючи роботу закладу «Школа нас єднає»(з популяризації та поширення ідей В.О. Сухомлинського в освітньому просторі".

Виявляючи своє добре ставлення до інших, ми допомагаємо створити довкола себе загальну атмосферу доброзичливості, що є принципово важливим для створення здорового суспільства. Тож не треба чекати спеціально проголошеного дня добрих учинків чи декади доброчинства, почніть робити добро вже сьогодні!

Свято квітів

День Учителя

Ідеї В.О.Сухомлинського

0 comments:

Дописати коментар