суботу, 22 лютого 2020 р.

Міжнародний день рідної мови




Вже стало доброю традицією 21 лютого у Міжнародний день рідної мови в Цукрозаводському закладі проводити заходи з нагоди вшанування рідного слова, української мови.
В країні нашій незалежній
Завжди і всюди «Спік Юкрейніан»!
Це модно, стильно, креативно,
Тоді й в державі буде все стабільно!
Мова має значення! У цьому переконалися учні закладу під час мовного батлу «Speak Ukrainian», організованого і проведеного 21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, вчителем української мови і літератури Тимошенко Л. В. У ході змагання між учнями 5 та 6 класів учасники показали себе справжніми шанувальниками рідного слова, знавцями бездонної скарбниці нашої мови.
Кожен із раундів проходив надзвичайно жваво й насичено. Чого тільки не доводилось робити учням: відповідати на питання, складати слова з літер, розгадувати загадки-жарти, розшифровувати вислови тощо. Раунд «Пекельна кухня» продемонстрував ще й знання гастрономічних вподобань українців. Найбільший інтерес та азарт у присутніх викликав раунд «Пантоміма», де учні показали себе справжніми акторами, вправно відтворюючи  фразеологізми.
За результатами батлу перемогу здобула команда 5 класу. Однак усі школярі залишись задоволеними, адже були активними, проявили свою кмітливість, творчість та інтелект.
До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина нашого закладу.  Про мову як духовний скарб нації, про те, що вона живе в наших серцях, йшла мова під час мовознавчого  турніру «Материнська мова – пісня солов’їна», який підготувала та провела вчитель української мови і літератури Нечепоренко З.О.  для здобувачів освіти старшої школи.
Вчителі початкових класів провели цікаві та пізнавальні вікторини, ігри, конкурси, створювали колажі. Учні декламували вірші про мову, співали запальні українські народні пісні, а родзинкою дня став парад вишиванок.
Ось так насичено, активно та творчо пройшов в нашому закладі Міжнародний день рідної мови! 
Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.
















0 comments:

Дописати коментар