вівторок, 21 вересня 2021 р.

Вакцинований — значить захищений!


 

Сьогодні 21 вересня у Цукрозаводському закладі загальної середньої освіти відбулася зустріч з начальником управління охорони здоров’я Олександрійської міськради Сакарою Т.В. та сімейним лікарем Крук А.К. Вони провели роз’яснювальну бесіду для працівників закладу щодо вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.

Чому робити щеплення важливо?

Все просто: вакцинація потрібна, бо може врятувати Ваше життя.  Щеплення здатне захистити від інфекційного захворювання або значно полегшити його перебіг. Найбільше це стосується особливо важких або небезпечних захворювань.

Зрозуміла взаємна вигода щеплень: що більше людей вакциновані, то ефективніше можна запобігти епідемії. Йдеться про колективний імунітет. Саме тому часто дискутують про рівень вакцинації. Якщо щеплення зробили 95 відсотків населення, то збудники практично не мають шансів поширитися, бо інфіковані є ізольованими.

Це також захищає тих, хто не може зробити щеплення. А саме людей, які хворіють імунодефіцитом або гострими захворюваннями, що супроводжуються високою температурою.

Чи можна знищити захворювання за допомогою щеплення?

Так, за умови досягнення високого рівня вакцинації. Тоді можна викорінити окремі збудники спочатку локально, а потім й у всьому світі.






0 comments:

Дописати коментар