вівторок, 26 жовтня 2021 р.

Декада національно-патріотичного виховання

 


Досвід державної політики впродовж усіх років незалежності України свідчить про необхідність приділення особливої уваги сфері національно-патріотичного виховання, що є невід'ємною складовою забезпечення національної безпеки України.

Національно-патріотичне виховання у Цукрозаводському ЗЗСО І-ІІІ ступенів -ЗПО є одним із пріоритетних напрямків у роботі та плануванні освітнього процесу. З  метою виховання національної свідомості на основі суспільно-державних цінностей, формування в усіх учасників освітнього процесу почуття патріотизму, є передача молодому поколінню соціального досвіду, багатства духовної культури народу, його соціального досвіду, його національної ментальності, своєрідності, світобачення і на цій основі – формування особистих рис громадянина України, розвиток індивідуальних здібностей і талантів учня, утвердження поваги до державної мови, піднесення її престижу серед учнів, підвищення професійної майстерності педагогів та удосконалення форм і видів виховної роботи з учнівською молоддю у школі в період з 11.10.2021 року по 23.10.2021 року було проведено декаду національно-патріотичного.

В рамках декади  в закладі були проведені: віртуальні екскурсії музеями, години класних  керівників: «Герої серед нас», " Є така професія - захищати Батьківщину",  "Героїв країна  - моя Україна! ", уроки мужності «Тільки пам’ять не сивіє»,  історичні дайджести «Від козаків до кіборгів», «Мужність і відвага крізь покоління» (до Дня українського козацтва); «Герої серед нас», урок-презентація «Допоки пам'ять в серці не згасає», презентація книги нашої землячки Ірини Небеленчук «Купина неопалима» (до Дня визволення України від фашистських загарбників).

Напередодні Дня Захисту Вітчизни, Покрови Пресвятої Богородиці, Дня козацтва 13 жовтня в Цукрозаводському ЗЗСО І-ІІІ ступенів –ЗСО відбулася конкурсна програма для учнів «Козацькі розваги». Молоді кандидати в козаки представили назви своїх команд – «Патріоти» і «Козаки» та обрали капітанів. Вчитель фізичної культури Кондратьєв Ігор Володимирович розпочав змагання козацькими естафетами, під час яких учасники з честю пройшли труднощі і перешкоди. Конкурс на знання історії українського козацтва, традицій, звичаїв, особливостей життя проводила вчитель історії Руденко Наталія Іванівна у формі ерудит-лото. Обидві команди продемонстрували гарні результати з історичного минулого козацтва. Глядачі та вболівальники також мали змогу позмагатися, підтримавши ту, чи іншу команду. Суворе, але справедливе журі оголосило перемогу в змаганні команду «Козаки».  Капітан отримав символ гетьманської влади – булаву, учасники і глядачі – задоволення від проведеного заходу. Паралельно учні виготовили обереги до Дня захисників і захисниць України, які стали подарунками для учасників історично-спортивного квесту.

Здобувачі освіти 10-11 класів взяли участь в урочистому заході з нагоди офіційного відкриття пам'ятного Меморіалу з емблемою 34-батальйону територіальної оборони Кіровоградської області, автором якого став Ігор Погрібний – доброволець/учасник АТО.

Для самих менших учнів нашої школи були організовані веселі перерви. Де проходило вивчення рухливих українських ігор та забав. А також були проведені бесіди, виховні години на патріотичну тематику.

Отже, декада національно-патріотичного пройшла ефективно. Всі заплановані заходи відбулися, до участі в них були залучені всі учасники освітнього процесу. При проведенні заходів було використано різні форми та методи інформування з національно-патріотичного виховання, що може свідчити про самовдосконалення педагогічного колективу в умовах НУШ.

Формування громадянина - патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, виховання громадян, які здатні побудувати громадянське суспільство, в основу якого були б закладені та постійно втілювалися демократія, толерантність та повага до прав людини, набуває сьогодні особливого значення. Патріотизм у сучасному розумінні– це відчуття того, що в моєму класі, школі, місті, країні все мене стосується, все залежить від мене.

Заступник директора з виховної роботи  Г. Лубенець













0 comments:

Дописати коментар