вівторок, 9 листопада 2021 р.

День української писемності

 

День української писемності та мови – свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається 9 листопада. Із 2000 року в цей же день у прямому етері Українського радіо транслюють «Диктант національної єдності», який може написати кожен охочий. Автором тексту та читцем цьогорічного диктанту був письменник Юрій Андрухович. Учні 10–11 класу долучилися до мовного флешмобу. Крім того, в День української писемності та мови стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика.

У цей святковий день у 10 класі пройшов тематичний конкурс знавців рідного слова. Десятикласники розгадували кросворди, загадки, змагалися в тлумаченні змісту українських прислів’їв та приказок. На уроці учні ознайомилися з історією виникнення української писемності та мови, довели, що рідна мова – духовна святиня. Це сприяло розвитку почуття національної гідності, а також вихованню любові до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова.

Для учнів 8 класу був проведений «Мовознавчий гравікон», який складався з багатьох конкурсів: «Грамотій», «Букет рідної мови», «Хто може повторити?», «Жива криничка», «Живе словечко».

День української писемності та мови – це свято, коли в нас є нагода вклонитися Слову – його красі та виразності, влучності та розмаїтті.

Учитель української мови та літератури Л. Тимошенко







0 comments:

Дописати коментар