понеділок, 6 березня 2023 р.

Декада початкової школи

 


«Щоб дитина була палко зацікавлена у навчанні, їй необхідне багате, різноманітне, приваблююче інтелектуальне життя…»

В. Сухомлинський

Найважливішим із завдань Нової української школи є розвиток пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове.

У нашому ліцеї з 20 лютого по 03 березня стартувала Декада початкової школи «Мандруємо у всесвіті цікавими планетами».  Розпочалася вона організаційною лінійкою, на якій учні разом з вчителями склали карту цікавих мандрівок планетами знань. При складанні плану заходів вчителі врахували побажання та інтереси дітей. Кожен день декади має своє назву та відповідний колір. Спільна робота спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку учнів.

Протягом декади діти позмагалися у читанні скоромовок, брали участь у марафоні «Подорож до країни Фразеології», вікторині «Рідну мову знаємо – загадки відгадаємо», розгадували кросворди, ребуси, загадки. Здобувачі освіти виготовляли аплікації з геометричних фігур, організували виставку поробок «Мої вправні рученята».

Діти мають дружити зі спортом, тому протягом декади проведено спортивні естафети «Змагаємося весело», ритмічні перерви, конкурс на найкращу фізкультхвилинку, віртуальну подорож «Танці народів світу», ігрову вправу з LEGO «Збереженню здоров'я сприяють…» та українознавчі руханки.

Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшла Декада початкової школи «Мандруємо у Всесвіті цікавими планетами». В роботі декади взяли участь всі початкові класи. Було проведено різні заходи, які сприяли більш поглибленому засвоєнню учнями навчального матеріалу. Адже, головною і невід’ємною метою цих заходів є підвищення інтересу учнів до певного предмета, виявити і розвинути їхні творчі здібності. Головна організаторська роль належала учителям. Їх ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити цю декаду справжнім улюбленим святом як для дітей, так і для дорослих. Робота декади була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності учителів та учнів, були цікавими та корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини. Учні початкових класів проявили себе і показали, що вони є розумними, творчими, артистичними, вихованими, кмітливими, цілеспрямованими, неповторними.

Скільки дітей – стільки здібностей. І в кожної дитини свої мрії і вони мають здійснитися, таланти розквітнути, а дорослі, будуть їм у цьому допомагати.

Ю. Лаврівська учитель початкових класів











0 comments:

Дописати коментар