четвер, 9 березня 2023 р.

Вінок слави Кобзареві

 



Весна починається з «Кобзаря», адже поезія Т. Шевченка одна з тих, хто надихає нас на боротьбу, за волю, за майбутнє та любов до України.

Сьогодні, 9 березня, у Цукрозаводському ліцеї відбулися Шевченківські читання «Вінок слави Кобзареві», з нагоди відзначення дня народження світоча української культури, геніального поета, художника, мислителя Тараса Шевченка.

Тарас Шевченко - це не минуле. Тарас Шевченко - це сьогодення. Для України і в Україні він житиме вічно. Сьогодні, як ніколи, поет органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає в нашій вільній державі. Поезія Шевченка надихає читачів з усієї планети, адже геніальні рядки адресовані всьому людству і знаходять відгук у серцях.

До програми читань увійшло декламування різних творів Кобзаря: «Думка», «Зоре моя вечірняя...», «Заповіт», «Мені тринадцятий минало...», «На панщині пшеницю жала», «Садок вишневий...», «Сон», «Думи мої , думи». Журі складно було визначити кращих, але довелося...Тож серед молодшої вікової категорії отримала Диплом переможця учениця 3 класу Малахова П., посіли І місця Ліпська М., Штанько Д. (середня вікова категорія), а поміж старшокласників - Іванець В.

Т. Шевченко вчора, сьогодні і завтра залишається у серцях українців прикладом любові до свого народу, Батьківщини. Він учить малих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовими до боротьби за щасливе майбутнє, за справедливість, за честь України-матері. Для учнів початкових класів була проведена літературна вікторина та гра «Вірші Кобзаря з кубиками LEGO». Протягом дня учні виготовляли міні- книжку «Тарас Шевченко – Великий Кобзар»

Для учнів старших класів було проведено гру «Шевченко монументальний» (знайомство з монументальною Шевченкіаною – вшануванням Кобзаря в пам’ятниках і скульптурних композиціях в Україні й закордоном). А також проведено поетичну  годину «Візьму у руки я Кобзар».

Декада Шевченківських днів у ліцеї триває. Цікаві заходи, вікторини, конкурси, які допоможуть більше дізнатися про Великого Кобзаря ще попереду, бо «він безсмертний, як саме життя, тому став нашою долею і заповітом».

Шевченкова спадщина об'єднує молодь України, вона «національно самостверджується, морально зміцнюється, духовно очищується»!

Учителі початкових класів та вчителі української мови і літератури














0 comments:

Дописати коментар