четвер, 6 квітня 2023 р.

Проєкт «Школи - зони безпеки»

 


Безпека дітей та дорослих – це пріоритет сьогодення. Як ніколи актуальними залишаються знання щодо забезпечення безпеки дітей та дорослих. Представники від закладу 4 та 5 квітня відвідали тренінг, організований Міжнародною організацією Save the Children в Україні за підтримки Міністерства закордонних справ уряду Норвегії, у місті Черкаси.

День перший... 4 квітня 2023 року познайомившись, учасники визначили цілі і очікування тренінгу. Тренерка Анна Черненко розкрила важливість тем: «Захист та забезпечення безпеки дітей та дорослих», «Захист персоналу», «Відповідальність та дії», «Кейси безпеки». Учасники творчо та креативно долучились до практичної частини: робота в групах, парах, аналіз ситуацій, розбір кейсів, релаксаційні вправи…

Особливо цікавою та корисною була сесія MRE за участі Асоціації Саперів України. Кваліфіковані спеціалісти Сергій Чуткий і Олена Чутка розкрили теми: «Готовність та захист населення в зоні військових дій» та «Попередження ризиків від небезпечних предметів». Надали алгоритм і рекомендації, як діяти у разі небезпеки (обстріли, бомбардування) в приміщенні та на вулиці, евакуації після нападу, дій при підготовці до ядерного удару; ідентифікації загроз, небезпечні території, попереджувальні знаки, безпечна поведінка. Педагоги мали можливість практично програти модель правильної поведінки «Якщо я знайшов підозрілий предмет».

Аби уберегти дітей та навчити їх правил поводження із вибухонебезпечними предметами, організація Save the Children поширює просвітницькі матеріали про міни, а також проводить заняття із мінної безпеки у школах по всій Україні.

Всі активності першого дня тренінгу пройшли цікаво, професійно, креативно, активно, творчо, а головне життєво важливо.

Учасники отримали позитивні враження в результаті спільної роботи.

День другий... 5 квітня 2023 року м. Черкаси продовжуємо активно і творчо працювати. Тренерки Тетяна Трушевська і Ольга Боринська розкрили дуже важливі питання сьогодення: психосоціальна підтримка в умовах надзвичайної ситуації; перша психологічна допомога; базові принципи і поняття; психосоціальна групова підтримка дітей, які зазнали впливу кризових та надзвичайних ситуацій; основи ППД; правила надання ППД дітям; програма «Добробут», її цілі та завдання; ознаки та симптоми стресу і вигорання; створення дружнього середовища для освітян; техніки профілактики професійного та емоційного вигорання; техніки релаксації.

З особливим інтересом учасники долучились до практичної частини другого дня тренінгу. Цікавий інтерактив, руханки, програвання ситуацій, ресурсні вправи, практичне виконання технік та застосування інструментарію, практичне заняття «Способи боротьби зі стресом» пройшли професійно, креативно, творчо а головне життєво важливо.

Підведення підсумків тренінгу. Проведення ПОСТ-опитування. А далі урочисте закриття, отримання сертифікатів, кейсу знань, цікавих активностей і позитивного ресурсу. Обмін вражень і перегляд фото…

Щиро дякуємо всім організаторам, тренерам, координаторам представництва Міжнародної організації Save the Children в Україні за підтримки Міністерства закордонних справ уряду Норвегії, всім учасникам, які створювали теплу атмосферу та комфорт!

Комітет безпеки Цукрозаводського ліцею













0 comments:

Дописати коментар