четвер, 21 грудня 2023 р.

Обрання професії – головне завдання для випускника

 


Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір свого місця в житті, подальшого шляху навчання і праці. Профорієнтаційна робота зі старшокласниками в ліцеї –  це один з головних напрямків освітньої роботи, яка спрямована на підготовку учнів до свідомого вибору професії.

Вибір професії – одне з найбільш відповідальних рішень, які приймає людина у житті. Від вибору професії у великій мір залежить задоволення людини своєю долею, її щастя.

У ліцеї постійно проводяться профорієнтаційні заходи, бесіди, інформаційні хвилинки  щодо подальшого вибору випускників закладу.

5 грудня провели інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо вступу 2024 та надали інформацію  про підготовку фахівців для освітньої сфери (вчителів, вихователів, асистентів, інструкторів) представники з Олександрійського педагогічного фахового коледжу імені В.О. Сухомлинського.

 З презентацією свого закладу та інформуванням учнів про можливості отримання професій аграрного напряму завітали представники  з Олександрійського професійного аграрного ліцею.

19 грудня 2023 року для старшокласників Цукрозаводського ліцею була організована зустріч з представниками Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ. Під час спілкування здобувачі освіти дізнатися про умови вступу, факультети, проживання та працевлаштування після закінчення навчання. Професія пілота малої авіації дуже необхідна нашій державі, особливо в цей час. Тому майбутнім випускникам вступ до даного закладу це шанс для кожного, хто мріє пов'язати майбутнє з професією підкорювача мирного неба

З метою популяризації військових професій у Цукрозаводському ліцеї 21 грудня 2023 року відбулася профорієнтаційна зустріч старшокласників Цукрозаводського та Користівського  ліцеїв з майором Сінько В.В. Новітні інформаційні технології у військовій справі, характеристики сучасної військової техніки, переваги навчання у вищих військових навчальних закладах, актуальність обраних напрямків навчання у військовій службі –  про це і про багато інших важливих речей говорили під час зустрічі.

 Заступник директора з НВР                         Алла ШТАНЬКО







0 comments:

Дописати коментар