пʼятницю, 1 березня 2024 р.

Тиждень початкових класів

 


Найважливішим із завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності здобувачів освіти, формування у них допитливості та бажання пізнавати нове.  Одним з найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення предметних тижнів . З  26 лютого по 1 березня цікаво, активно та пізнавально для молодших школярів пройшов у нашому ліцеї Тиждень початкових класів.  Відкриття відбулося в понеділок на ранковому зібранні, де всіх присутніх ознайомили з планом   заходів. Кожен день мав свою назву, девіз та певний колір.

Перший день -  День безпеки (колір: веселковий, різнокольоровий). Учні із задоволенням приймали участь в інтелектуальних та музичних перервах, відгадували загадки та ребуси про безпеку, складали пазли «Моя безпека» та переглянули і обговорили мультфільми «Безпека з Патроном».

Другий день тижня був присвячений українській пісні, яка звучить в серці у кожного українця ( колір дня: червоний). Бажаючі взяли участь  у співочому караоке-марафоні, провели музичну вікторину, де вгадували сучасні українські пісні, розгадували музичні ребуси. А результатом дня стало виготовлення великого серця.

Наступний день був присвячений здоров’ю  ( колір дня: жовтий). Діти дізналися про корисну і здорову їжу, культуру харчування загалом,  оформили велику колективну розмальовку та переглянули цікаві відеоролики про здоровий спосіб життя.

День мистецтва і природи пройшов у зеленому кольорі. Особливо активно діти проявили себе у проведенні загадкової вікторини «Друзі наші менші». Так як зелений колір – колір гармонії та спокою, то усі бажаючі взяли участь у розмальовуванні мандал.

Останній день тижня - День цікавої математики( колір дня: синій). Учні поринули у світі математичних кросвордів і ребусів, вони не тільки відгадували кросворди та ребуси, а й намагались самі їх скласти. Синій колір символізує мир. А спільне бажання для усіх (і діток, і дорослих)  - щоб настав МИР на нашій землі. Тому підсумком дня було створення символічного плакату «Діти України – за МИР!».

Тиждень початкових класів у Цукрозаводському ліцеї  став яскравою сторінкою шкільної родини. Він закінчився, але продовжуватиметься співпраця вчителів та дітей. Вчителів, які продовжуватимуть щодня пробуджувати в дітей творчість і пізнання, підтримуватимуть інтерес та бажання вчитися. І учнів, які вчергове довели, що вони– найрозумніші та найталановитіші!

 

Керівник ШМО початкових класів                                           Тетяна ДУДНІК














0 comments:

Дописати коментар