субота, 9 березня 2024 р.

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

 


«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття». Під таким гаслом у ліцеї проведено різноманітні заходи, метою яких було на прикладі життя і діяльності Кобзаря виховувати любов до рідної землі, свого народу, мови і культури, усвідомленню власної ролі й відповідальності, в майбутньому за долю нашої держави.

8 березня у конкурсі декламаторів «Вінок слави Кобзареві» взяли участь учні 2-11 класів. Лунали вірші полум'яного поета: «Зоре моя вечірняя», «Учітесь, читайте..», «Садок вишневий...», «Мені 13 минало...», уривки із поем «Сон», «Катерина». Журі визначило найкращих, хоч це й було нелегко. До участі у вікторині «Що ти знаєш про дитячі роки Т. Шевченка» були залучені учнів 5 класу. Літературна вікторина «Сторінками Великого Кобзаря», відкрила для учнів 9 класу нові факти з життя Тараса Шевченка. Учні висловлювали власні думки, цитували його твори. На уроках літератури учні 11 класу писали есе «Шевченко-геній українського народу», диктант «Наш Шевченко». За круглим столом «Живе під сонцем любові Шевченкова весна» учні 6 класу ділилися враженнями від роздумів про силу поетового слова.

З нагоди 210-річчя від народження Великого Кобзаря для учнів 8-11 класів у закладі був проведений патріотичний виховний захід «Мова Шевченка – мова єднання». Слова поета про волю та наш шлях до свободи сьогодні видаються на часі як ніколи раніше. Учасники патріотичного заходу читали поезію Тараса Шевченка, розмірковували над актуальністю Шевченкових пророцтв. Дякували поету за те, що його вірші не втрачають своєї актуальності й донині, допомагають усвідомити нашу національну ідентичність та надихають на боротьбу з ворогом за вільну Україну!

 












0 comments:

Дописати коментар