четвер, 19 квітня 2018 р.

Цивільний захист - це не жарти!

19 квітня 2018 року в закладі відбувся День цивільного захисту. Під час його проведення  здійснено ряд заходів згідно з планом.
Головними завданнями було вдосконалення педагогічним колективом та учнями теоретичних знань і практичних навичок щодо дій в умовах надзвичайних та екстремальних ситуацій, практична перевірка здатності учнів діяти за сигналами оповіщення цивільного захисту, користування засобами індивідуального захисту, перевірити здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.
День цивільного захисту розпочався з ознайомлення учасників заходу з планом роботи та повідомлення теми дня. Оскільки тема «Пожежна безпека» на даний час є досить актуальною, так як  найстрашнішим наслідком пожеж є загублені людські життя. Потім учні переглянули відеофільм «Наймасштабніші пожежі світу» та ознайомилися з правилами протипожежної безпеки.
У межах Дня для учнів закладу було організовано роботу в локаціях. Всього працювало 5 локацій:
Локація 1  Практичне заняття «Пов’язки і правила їх накладання» (медична сестра  Стеценко Ю.Ю., вчитель Нечепоренко З.О. )
Локація 2 Практичне заняття «Одягання ватно-марлевих пов’язок» (вчителі Руденко Н.І., Тимошенко Л.В.)
Локація 3 Вікторина «Вогонь буває різним». Створення плакату «Дії під час пожежі» (вчителі Сенченко А.М., Мостова Г.М.)
Локація 4 Тренувальне заняття «Правила підбору протигаза. Складання, перевірка справності, герметичності протигаза. Одягання протигаза на потерпілого» (вчителі Кондратьєв І.В., Штанько Д.О.)
Локація 5 Практичне заняття «Створення колажу «Будь обережним з вогнем»» (вчителі Слободянюк Т.А., Лаврівська Ю.В., Фірс Н.І., Потапчук І.В.)
Всі учні  закладу мали змогу побувати в кожній локації, ознайомитися з правилами одягання ватно-марлевих повязок, їх виготовленням. Спільно з  фельдшером швидкої допомоги Приютівської АЗПСМ Супрун В.О. відпрацювали навички надання першої медичної допомоги потерпілому.
Цікавою та змістовною була проведена вікторина, по закінченню якої відбулося створення плакату «Дії під час пожежі».  Також для учасників заходу було проведено тренувальне заняття «Правила підбору протигаза. Одягання протигазів». Діти спочатку змагалися у швидкості і правильності одягання протигазів, а потім у вправності одягання протигаза на потерпілого.
Практичні заняття пройшли чітко й скоординовано, працівники та учні закладу усвідомили потребу та важливість завдань цивільного захисту, адже кожен із нас має бути готовим до будь-яких непередбачуваних ситуацій
Сигнал «Увага всім!» сповістив про необхідність евакуації всього персоналу та учнів закладу.
Завершальним етапом було проведення комбінованих естафет з елементами виконання нормативів, контрольних питань програми «Цивільного захисту»

День цивільного захисту проведено цікаво та повчально.   Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

0 comments:

Дописати коментар