суботу, 9 листопада 2019 р.

День української писемности та мови



Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.

Вона – твого життя міцна основа,

Певніша над усі скарби й багатства.

                                           П. Куліш
Щороку 9-го листопада відзначаємо велике свято – День української писемности та мови. З цієї нагоди впродовж тижня в закладі проводився челендж «Говори і думай українською».
З метою популяризації української писемности та мови в Приютівській бібліотеці – філії для здобувачів освіти 5 класу був проведений конкурс-вікторина «Мово моя, душа голосна України». Діти були активними і демонстрували свої знання в конкурсах: «Розминка», «Поєдинок капітанів», «Скоромовка язика не ламає, а вимови навчає», «Хто швидше?», змагались у вікторинах. Переглянули відео «День української писемности та мови», прослухали вірші про українську мову. Увазі користувачів також запропоновано книжкову виставку «Там де живе рідна мова, живе український народ».
8 листопада відбулася вікторина-змагання «Подорож океаном рідної мови» між учнями 8 та 9 класів. З невеликим відривом перемогла команда, «Словограй» (9 клас).
У перерві між турами учні 6 та 8 класів декламували вірші українських письменників (Дудник А., Дудник В., Сокерін В., Оліщук О., Власенко І.). У виконанні Гуменюк Є. прозвучала пісня ,,Україночка”, а Власенко І. та Погребна Д. проінсценували уривок із п’єси Г. Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці”. Чудовими ведучими були Верпека В. та Жучкова В.
Продовжилося свято написанням Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який транслювало Українське радіо.
9 листопада, саме в День української писемності та мови, в Олександрійській юнацькій бібліотеці було організовано зустріч із сучасними українськими письменниками – Максом Кідруком та Юрієм Даценком. Цей захід відвідали учениці 8 класу Гуменюк Є. та Корнієнко В. Дівчата були в захваті від спілкування із молодими авторами і на згадку про зустріч придбали книги з автографами письменників.











0 comments:

Дописати коментар